top of page

Evlilikte Tek Sorun: Cinsellik

Kadının kocasını reddetmesi aslında resmi olmasa da o evliliğin felsefi olarak bitmesi anlamına gelir. Evlilik bir büyüdür ve bu büyü kadının kocasını reddetmesi ile bozulur ve bir daha da kolay kolay bu büyü yerine koyulamaz.


Akıl En Büyük Peygamberdir
Evlilikte Tek Sorun: Cinsellik

Nikâh kendine mahsus bir sözleşme... Temel felsefesi de cinselliğin helal olması. Zira İbn-i Abidin nikâhı şöyle tarif ediyor: "Erkek ve kadının birbirinden yararlanmasını helal kılan akde nikâh denilir." Dolaysıyla evlilik hayatına cinsellik olarak bakmamız mümkündür. Evet, evlilik aslında cinsel ilişkiden başkası değildir. Bu sebeple evlilikle ilgili problemlerin tamamının cinsel ilişkinin sağlıklı olmamasından kaynaklandığını söylememiz bile mümkündür. Temelinde cinsellik olan evlilik hayatındaki diğer problemler, temel sağlam olduktan sonra yıkılmayacaktır. Ama evlilikte cinsellik bozuk ise o evlilik felsefi olarak bitmiştir.

Hanefi Mezhebi âlimlerinden İmam Muhammed (ra)’a göre kadın kocasıyla cinsel hayat yaşayamıyorsa bu boşanma davası açma sebebidir. Ayrıca erkekte iktidarsızlık mevcut ise ve tedavisi bir yıl içerisinde gerçekleşmiyorsa kadının boşanma hakkı vardır. Ayrıca İslam’a göre bir kadın, kocasının cinsel isteklerini yerine getirmek zorundadır. Bu konuda hadis-i şerifler mevcuttur:

"Kişi cinsel ilişki için karısını çağırdığı zaman, karısı ocak başında yemek pişiriyorsa da kocasının davetine icabet etsin." (Tirmizi)


"Kişi karısını yatağa çağırdığı zaman (bir özrü olmadan) kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler." (Buhari, Müslim)


Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medeni Kanunda değişiklik yaparak “erkek ailenin reisidir” hükmünü kaldırmıştır. Bu değişikliğe göre Recep Tayyip Erdoğan kendi ailesinin bile reisi değildir. Kendi ailesinin bile reisi olmaya ehliyet sahibi olmayan Recep Bey’e taraftarlarının reis diye taltif etmesi ise komik bile değil. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan’ın yönettiği Türkiye’de karı – koca ilişkilerinde koca karısıyla birlikte olmaya karısını zorlayamaz. Hatta bu zorlama tecavüz suçu çerçevesinde değerlendirilir. Zina etmeyi kanunen helal kılan Recep Bey’in evlilikteki cinsel ilişkiyi bu kapsamda değerlendirmesi Türkiye’de ailenin çökmesine vesile olmuştur. Cumhuriyet Tarihinden bu yana en yüksek boşanma oranları AK Parti döneminde gerçekleşmiştir.


Evet, evlilik cinsel ilişki üzerine kurulmuştur ve bu durum oldukça hassastır. Ayet-i kerime’de şöyle buyrulur: "Sana hilalleri soruyorlar. De ki: "Onlar insanlar ve hac için vakit ölçüleridir. İyilik asla evlere arkalarından gelip girmeniz değildir fakat iyilik Allah'a karşı saygılı olmasıdır. Evlere kapılarından girin...." (Bakara Suresi: 189)


"Evlere kapılarından girin" emrinin iniş sebebi olarak şu kaydedilir. "Cahiliyye devrinde seferden dönen erkek, evine habersiz olarak pencerelerden girerdi. Bunu kendince iyi olduğunu değerlendirirdi." Peygamberimiz (sav) mümkünse gece seferden bile dönülse eve geceden girilmemesi gerektiğini, gündüz ve haberli bir şekilde eve girilmesini tavsiye etmiştir. Bu durumda erkek yorgun argın eve gelmeyecek, kadında kocası için süslenme hazırlığı yapabilecektir. Durum bu kadar ciddidir.


Evlere kapılarından girin... Doğal olun... Sade olun... Evinizi dağıtmayın anlamına da gelir. Aileyi yıkan tek şey cinselliktir. Cinsellik noktasında sorunu olmayan aileler de samanlık seyrandır. Ama cinsellik konusunda sorun olan aileler de ise sarayda da yaşasalar saray zindandır. O evlerde kapı, pencere birbirine karışır.


Kadın, kocasına anne gibi yaklaşmamalı; erkek gibi yaklaşmalı... Koca da karısına akrabası gibi değil kadın gibi yaklaşmalıdır. Evliliğin felsefesi budur. Güzel bir yemeği her yerde yiyebilirsiniz. Otel odalarında yatabilirsiniz... Ama helal cinsi ilişkiyi sadece nikâhla yaparsınız. O yüzden evlilik sadece ve sadece cinsel ilişkidir. Evliliğin geri kalan unsurlarına dikkat edin... Hepsi evli değil iken bile muhatap olduğunuz insani ilişkilerden başkası değildir.


Evet... Evliliğinizde sorun mu var? Emin olun cinsel ilişkide sorun vardır. Sorun tek çözümü de tek. Evlilikte cinsel ilişkiyi zirveye koyun. Diğer problemler kendiliğinden çözülecektir. Ama bir kere bile cinsel ilişkide sorun olursa o evliliğin düzelmesi son derece zordur.


Kadının kocasını reddetmesi aslında resmi olmasa da o evliliğin felsefi olarak bitmesi anlamına gelir. Evlilik bir büyüdür ve bu büyü kadının kocasını reddetmesi ile bozulur ve bir daha da kolay kolay bu büyü yerine koyulamaz.

bottom of page